BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, May 22, 2009

Sehari bersama Moggot :)

Tepat pada pukul 11.00 pg yg indah, Megat telah menghubungi aku dan berkata.... "z, ko free x ari nie???teman aku g low yatt...". "nk wat ape megs??". "Pc aku rosak arr, aku nk g repair pc". Then aku brkate kpd megat, "ok,nnti aku call balik, aku comformkn ngan ko ek".

Setelah beberape minit berlalu, aku pun telah memberi persetujuan kepada megat utk menemani die ke low yatt plaza. "around 12.45 aku pick up ko". Setibanye kami d sane, kami pun mencari kedai utk mmbaiki pc megat yg rosak itu...then org tu ckp pc megat tu hard disk die rosak...hahaha...gelak aku bile first time dgr org tu ckp hard disk yg rosak. Tu laa simpan agi byk2, gmbr kwn2, video kwn2 ;D haha...kan dah rosak ;)

Setelah meninggalkn pc itu d kedai tersebut , megat menyatakn hasrat utk pergi lunch sbb megat kelaparan tahap gaban. Tp sebelum tu, aku ngan megat g jumpe Aza dgn niat utk mengepau die suh banje kiteorg lunch. Tp hampeh, sbb mamat nie dh order kt kedai mak cik bwh times squre laa pulokkkk.. melepas aku nk pau aza.

Tp pape pun aza jeles ngan kiteorg..sbb megat bwk aku g mkn kt tmpt favorite dieorg. Aza smpi suh aku try arr kailan goreng dgn ikan masin..aza kate "pergghhhh...sdp,kedai lain conform x ley lawannye".Hahaha...betul ke sedap meh kite try...kedai die kt basement parking sungei wang shopping complex. Mmg sedap!! Tgk aje laa dr keranggupan sotong goreng yg menyelerakan ( megat 2 kali tmbh tu ;) hehe) dan yg paling penting, hargenye sgt berpatutan ;) . Megat, aku ley gomok cm nie...



Setelah g mkn di tempat yg seddap itu, aku g arr balik kt low yatt sbb nk tya pc megat. Smpi2, abg bangla tu ckp x siap agi...alaaaa...trpakse laa plak aku ngan megat g carik tmpt melepak (trpakse ek, buken sengaje). So, aku ngan megat telah memilih Big Apple yg sedap untuk di nikmati ketika cuaca sdg hujan...Megat minum hot latte, aku kenal sgt dh mamat nie, kalu x pekene tea ke coffee ke after mkn comform tu bkn megat k. Megat punya laa teruja ketika melihat abg bangla yg bekerja d big apple tu mmbuat latte yg akan di minum oleh megat. Dia mara aku rusakkn bentuk bende alah kt atas tu, die kate abg bangla tu creative ;) haha




Tp, aku suh gak megat rusakkn, dgn memimun latte yg sedap itu.


~cat whiskers~
haha
p/S : moggot, kalu cm aku ari2, gomok arr aku...hahaha

6 comments:

zai mohamad said...

ikaaa....(dengan nada yang manja manja gitukk), belanjalah along big apple..

eh tukar tukar..belanja jco donutlah...

atau tak pun secret recipe...bolehkan demi kakak tercinta...muuuuaaahhhhh

zalykha mohd said...

along...
jgn kate j Co
demi ko...
ko nk ape ckp je..
hahaha~

ok2...
nnti aku banje ek ;)
sempena burfday along yg ke???
;)

superdilut said...

mane tak gemok..keje nk makan jer..haha

zalykha mohd said...

hahaha..

megat yg ajar aku jd gomok

;)

hehehe

farell said...

ya ampun... byk gile mkn...
kate nk diet...
nk bdn mletooop...
cam kate moss...
huhuhu

zalykha mohd said...

farell : hahaha...
skali skala x pe langgar pantang makan ;)