BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, May 13, 2009

how to draw ligth

Mari melukis cahaya ;)


Sepanjang dlm perjalanan pulang yg jem di lebuhraya, aku dan en F telah mencipta satu permainan yang lebih kepada ilmuan tentang cara2 untuk melukis cahaya dengan betul. Sebelum nie aku mmg tau pasal "draw light", tp x tau mcm mana nk draw the ligths dgn betul. Ini ialah hasil tangan aku yg pertama : -



dan en F berkata "hodoh". Cuba lagi. Ok, aku pun mencuba melukis cahaya tuk kali kedua dan ketiga, dan hasil nya :

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

dan en F berkata lg, "huduhnye". Hukhuk, lantas aku mengomel smbil berkata, "habis tu nk lukis cm ne??, asyik hodoh je ". Then, en F pun mengambil camera dr tgn aku dan menunjukkn cara2 yg betul utk melukis cahaya. Cara nye ialah hanya mengerakkan camera ke kiri dan kanan. Bukan yg mcm aku buat tu, pusing2. Pening camera tuh termasuk lah hasilnye skali. Ini ialah hasil draw light dr en F :-

kemas, konsisten dan kreatif ( konon cantik arr ;p ) . he3. tp mmg cantik pun. Aku jeles dgn hasil yg di tunjukkan, lalu aku telah melukis cahaya mengikut creativity aku sendiri, tp ikutt stail en F arr....dan hasilnya : -

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*




tadaaaa....aku berjaya melukis cahaya dgn lebih creative dan can lebih cantik dr en F :) . Lantas mendapat hadiah. Hadiah ape?? itu yg kita x tau ;) hehe . Ape2 pun aku nk thanx too en F sbb ajarkn aku cara2 melukis cahaya yg betul dan aku dh choose one of the best picca yg aku tgkp dlm byk2 and it's so meaningful to me (=



~LS~
(=

5 comments:

faridbadarul said...

ko rse lawa ke? hehhe
ak pki sebelah tgan smbil memandu ag.. chet =D

zalykha mohd said...

ok arrr
fine x lawa...
pinjam d80 ko ;)
hehehe

superdilut said...

ape nie?pelik2

zalykha mohd said...

dilut : hahaha...
mane ade pelik lut ;)
mari melukis cahaya....
mariiiii

Anonymous said...

salah eje light(:
malu jea.
hahahahahahahaha.