BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, October 1, 2009

klinik kerajaan atau swasta???

Aku sebenarnye malas nk g jumpe doktor kt pusat kesihatan Uitm tu, sbb aku tau mesti die kate aku x demam. OK lah, x pe, aku rase termometer die dgn doktor klinik luar sane lain kot, alatan yg lebih canggih. tapi aku mmg x ley tahan dgn kejadian yg dh 2 kali aku kene nie dan sumpah aku ckp kt sni aku serik dh nk g pusat kesihatan tu lagi.

Korang pergi pusat kesihatan tu aku nasihatkn jgn laa masuk bilik doktor no 9. Aku rase korang laa pesakit paling malang skali. Dah laa doktor die malas intertain pesakit, bila aku cakap aku kene bisul, ko tau die wat ape?? die tgk je, pastu die kate, "kalu sakit u tu dh nk teruk dtg lah lagi". Die ingat aku ade mase nk dtg berkali2. Die x nmpk ke bisul aku tu dh bengkak giler. Siap ley kasik ubat kurangkn bengkak je. Aku rase tunggu nk mati je kot baru die nk tlg.

Boley ke aku nk tya doktor tu keluaran university mane??ape ke pemalas sgt, aku pun heran. Aku rase membazir je kerajaan bg die schoolarship suh blaja jadik doktor. X bertauliah langsung. Aku marah bukan sbb ape, sbb aku dh kene dgn doktor yg sama 2 kali, gile sengal. First time aku tgk die x de keje lain, duk gelak2 dgn nurse, nurse ngan doktor pun same je, mkn gaji buta ke ape??. Dah la gelak2 syok2, pastu lyn aku skit2 je, tgk sakit aku pun skit2 pastu kate x de pape.

Maaf laa, bukan aku nk diskriminasi doktor priate n doktor swasta, tp kalu g klinik biasa comform dieorg dh do something ngan sakit aku ari ini. Ini x, bagi ubat menimbun2 yg canggih2, ingat bdn aku ley terima arr ubat2 tu..anehh arr doktor tu

Kesimpulannye, kalu nk jadi doktor jadi lah doktor yg brtauliah...satu lagi, kepada plajar2 University Teknologi Mara kampus Shah Alam, diingatkn jangan lah masuk bilik doktor no 9 tu. Anda pasti akan menjadi pesakit yg paling malang pada hari itu.


6 comments:

zai mohamad said...

kesian adik along. along agakkan dia suka kat ika sebab tu, dia saja bagi ubat yg x bagus supaya ika boleh dtg lagi jumpa dia...ahaks.

zalykha mohd said...

alonggg
kalu doktor tu lelaki lagi kachak..
x pe laaa

ini lah doktor perempuan
sebaye ko..
nmpk pun muke cm pemalas je..
mls2 je nk tgk ika yg sdg kesakitan
gilakknye doktor
aku rase de mmg pemalas arr..

ina said...

biaser laa.. gov kan...

tp kan z.., ade sesetengah doc gov keje part time kt private clinic.. ;)

zalykha mohd said...

i know that ina..
but i dun think so this doctor is working in the private line..
kalu die keje klinik private mesti die tau how to serve the patient better ;)

zai mohamad said...

laa perempuan rupanya..kalau gitu memang sah pemalas. ini serupa makan gaji buta ni...

Farah said...

bukan doktor kot.. MA jek kot...