BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, October 8, 2009

Gadis - gadis Bertudung

Hari nie aku nk citer pasal kawan2 aku sem nie ramai betul yg dh mula brtudung. Mula2 aku trkejut tgk, sbb x sangka mereka2 akan bertudung. Alhamdulillah dan congrats sbb mereka brjaya mengetepikan ape yg org2 brkata ttg wanita brtudung.

Mari berkenalan dgn mereka :

*
*
*
*
*
*
*
*
*

Ini ialah gadis pertama yg aku jumpe di fakulti pada sem ini yg memakai tudung selepas aku. Dia ialah Nor Linda Noridil aka Lynda. The first week Lnda jumpe aku then die terkejut tgk aku berpenampilan bertudung.Then die ckp kt aku time tu, isyaallah one day die juga akan pki tudung mcm aku. Tup2 tgk the next week nye die telah memakai tudung ;) Alhamdullillah and u looked so sweet dear ;)


The second person yg aku jumpe memakai tudung di fact itu ialah Sara Tasha Tajuddin. Owh, sgt trkezut dgn perubah gadis dr sequence PR ini. Tp Sara kata die dh niat. The best thing aku suke tgk bile die post kt facebook die "rebranding Sara" ;) owhhh so sweet...teruskan dear..

Gadis ketiga yang aku jumpe d fact itu ialah kawan aku dari sekolah rendah. Then jumpe balik kt form 6, then terus meneruskan pengajian same2 kt Mass Comm. Dia ialah cik Nik Nur Nadia.
Owh, aku trkezut juga tgk berubahan die di waktu bulan ramadhan al - mubarak ari tu. Sorry nik, aku x jumpe gambar ko yg cun2. Tp pape pun ko ttp nmpk ayu ;)

Ini ialah housemate aku, name die Nur Eiishatun Adawiyah. Die pun dh start pki tudung after hari raye ari tu. So nampaknye dalam rumah tu sumenye dh brtudung ;))


The last person yang aku jumpe setakat ini di fakulti mass comm itu ialah Sara Amalina yang baru sahaja betudung selepas cuti raya ari tu. Gadis beketurunan melayu + mat saleh ini ialah dari sequence 227 (interpersonal communication) yg sgt lantang bila mengeluarkan kata2. Terkejut jugak, sbb mmg x sangaka Sara akan brtudung, but u looked cute like Yuna versi Mat salleh :) . Sorry sara amik gmbr u without permission and x de gmbr u brtudung sbb u x upload agi.





Dan ini pula pula ialah cik Nadia yg sangat anggun x kire ketika die x bertudung mahupun bertudung. Cik Nadia ialah kawan baik cik Alya die Micet Melaka dan kami brkenalan d dlm friendster dan die telah mengalu alukan kedatangan aku sebagai ahli baru dlm kelab brtudung ;) haha. cik Nadia dh brtudung mulai tahun lalu.

Cik alya, ialah pelopor utama kelab brtudung, die yg pki dulu and u looked gourgeous and stilo babe ;) . Ekin arr konon dan sopan tapi **** (itu ialah motto kami)..hahaha


Last bur not least is mE :) cik zalykha mohamad. Yang mula bertudung pada 13 June 2009 di kedai tudung Ariani. "Feel beautiful when u wearing ur scarf". Thank you En F =)

9 comments:

.::Nazzyra Love::. said...

dear..
sooo touching laa..
pray for me k..

wink~

zalykha mohd said...

hye naz ;)
thanx sbb bace blog i..
owhhh
offcourse i wil pray for u dear..

i dh jd follower blog u ;)
~wink wink~

ina said...

so switt laa..

pray for me toO.. ;)

zai mohamad said...

alhamdulillah...dah semakin ramai yg sedar..

SitiNurAlia said...

ush..aku pon ader..hahaha..aku la plk pelopor kan...patut kau bg la title tu kat along ni ha...hehhehe...

zalykha mohd said...

alya : ko la pelopor tema kite
sopan tp S***
hahahaha
kite je yg tau ;)

Anonymous said...

Alhamdulillah......cantik..........

faridbadarul said...

xyah nak letak pix yang nmpak clivage la.. duh..

zalykha mohd said...

alaaaaa
jeless arr tu ;P