BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Sunday, June 14, 2009

Semalam di Ariani



Tadaaaa....nie lah penampilan baru utk thn 2009, thn depan x tau arr cm ne lak penampilan aku.

Tapi pape pun aku tetap aku (zackO) . Cm ne aku ley jadi cm nie, panjang citernye. Sume nye brmula bila aku menjejakkan kaki ke kedai Ariani yg kedua. huhu...

Aku sebenarnye x de niat nk g tgk tudung, aku lebey more nk g tgk kain2 yg cun2 di jln TAR utk hari raya (kain raya konon, puasa x abish ganti). Tapi setelah brjalan2 di Euro Moda, Sogo dan makan2 di Deli France yg sedap itu, aku pun memberi idea kpd En F utk ke Jakel yg konon2 besh sgt tu. Sbb die brlawan2 buat happy hour ngan Euro Moda kn, so aku pun nk sgt g ke Jakel tu. Then aku nmpk Ariani (kedai favourite kakak2 aku, terutamnya kak Farah, mcm2 colour Ariani die ade, smpi satu tu naik lunyai aku tgk die asyik godam je). En F pun tya, x mau masuk Ariani??. Aku pun jwb,lps kite g Jakel ek, sebenarnye aku nk mengelak.

Setelah ke Jakel, aku pun trgerak ati nk ke Ariani yg konon2 famous dan sedap sgt org ckp tudung die. Kadai pertama Ariani - ok2, besh2 tudung die, aku tgk2 je, x mau beli arr kunun sbb x ready agi. Pas tu aku pun kuar dan mengajak En F ke kedai Ariani yg kedua betul2 dpn Jakel dan En F mengomel "same jekn kedai die, nk beli, beli je laa kt kedai yg 1st tu"..huhu..tp aku degil, nk gak g kedai yg kedua tu, x puas ati, mane arr tau dpt agi murah ke, kain2 die agi lawa ke.

Nak di jadikan cerita (padan muke aku) kedai kedua nie, aku masuk je then serius nie nk beli smbil eksen konon2 teror sgt padan tudung (kakak tu offer nk ajar aku x lyn) huhu. Then ade sorong mamat nie (aku rase adik beradik tokei Arini ngan Jakel arr) nmpk aku die sebuk2 nk ajarkn aku pki tudung, mule2 aku tolak, eksen kunun...skali tu, lawanye die ajar aku pakai tudung (mcm die yg pki tudung). Sgt besh di kedai Ariani. Thanx tu En(urmmm x tau name die), sgt besh die layan aku smpi aku tersangkut nk pki tudung (Ariani) hehe... Satu je ayat die yg aku agak trgamam waktu die nk ajar and pakai kn aku tudung , "dah bace bismillah?? kalau dh bace bismillah waktu mula2 td kenape u nk bukak??" trgamam aku waktu aku dh abish try (kunun nk bukak arr, x ready agi kunun) . Then aku keluar dari kedai tu dgn tudung Ariani ;) . En F so happy to see my new looked yg dh lame die bising2 kn tu.


Ini lah hasil tangan En X ,x tau name die (yg creative lg feminin) ;) hehe



p/S : thanx to En F sbb banje Ariani yg sungguh cumei ini. Dgn ucapan seterusnye dari aku, banje lah lagi..hahaha ;)

6 comments:

Farah said...

haaaaaaaaaaaaaaaa ... i can't believe it ... ---> terus anyah ko pengsan



setelah bangun dari pengsan, anyah ko telah mengonyoh2 matanye sambil berkata "betui ke ni??? .. mimpi jek kot" ... nyeh nyehhh nyeeeeeeeeehhhhhh



betui ke ka?????... uuiittt... spooooookyyyy haaa ---> pengsan lagi

zai mohamad said...

syukran...syukran....akhirnya adik bongsu ku mendapat hidayah....alhmadulilah

ika, serius kau nampak comel pakai tudung...harap2 berkekalan lah ye...

superdilut said...

ah,dia ni tipoo2 jer.haha..z..kalo da pakai trus pakai k..jgn bukak2 dah..opsss

kelambuharimau said...

bagus kan cantik gitu

faridbadarul said...

xyah msuk muke tempoyak tuh bleh tak? nway gud job

zalykha mohd said...

haha...
muke tempoyak yg x siap...
alaaa..
relax arrr..
x nmpk pun sbenrnye muke tempoyak tu